Д-р Карп спасява родители от лудост

Книгите на световноизвестния педиатър вече и на български

Д-р Карп спасява родители от лудостПо книжарниците в цялата страна излизат книгите на световноизвестния педиатър д-р Харви Карп – „Най-щастливото бебе” и „Най-щастливото дете”.
Откривателят на тайната за справяне с коликите изуми света на медицината, когато през 2002 г. издаде първата си книга „Най-щастливото бебе”, плод на 20-годишни проучвания.
В нея д-р Карп разкрива теорията си за липсващия 4-ти триместър от бременността и 5-те стъпки за активирането на успокояващия рефлекс на бебето. Край на коликите и на бесзсънните нощи. Родителите и бебета ликуват.
В „Най-щастливото дете” д-р Карп отново обединява науката с практиката. За да се справите с тръшкането на детето по ненасилствен начин е нуждно да разберете, че то е все още примитивно създание, нещо като праисторически човек.
Лявата и дясната половина на мозъка – логиката и емоциите – са в постоянна борба. Веднъж щом разберете това, вече знаете, че с детето се говори с прости фрази, много повторения и на неговото емоционално ниво. Като един посланник в чужда страна, Вие трябва да говорите на езика на детето – по детешки. Правилото на ресторантите за бързо хранене, пък казва, че по-жадният за внимание говори пръв. За да бъдете чути, първо трябва да „изтърпите” по-нетърпеливото дете да изкаже или излее емоциите си. След това идва вашият ред.
Техниките на д-р Карп са толкова ефективни, че неслучайно се използват от суперзвезди като Мадона, Мишел Пфайфър, Пиърс Броснан.
Професoр Кайл Прует, от Йейл пък казва „Д-р Карп спасява родителите от лудост”, а Ню Йорк Таймс - „Изместиха те, д-р Спок!”
Книгите на д-р Харви Карп в България се издават от „Сиела“ и могат да бъдат поръчани на bebe-dete.com.Картините за кориците са специално нарисувани от талантливата художничка Светлана Генчева-Съни и са вдъхновени от проекта „Най-щастливото дете в България”.
„Здравна поща“, източник: Сдружение „Бебе и Дете“

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД