Най-голямата френска верига болници има инвеститорски интереси към България

Най-голямата френска верига болници има инвеститорски интереси към БългарияНай-голямата верига за болници във Франция има интерес за изграждането на педиатрична болница в България. Това стана ясно след среща на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров с френската делегация, дошла на посещение у нас, за да проучи възможностите.
Първо трябва да се направи анализ на какъв принцип ще работи детската болница, къде да бъде позиционирана и как ще се финансира, каза проф. Петров.
И уточни, че в страната ни липсва лечебно заведение от този тип и темата за изграждането му се коментира от близо 10 години.
Френската верига ще изпрати свои експерти в България, които да проучат пазара и по-конкретно функционира ли здравната грижа за децата в страната ни. Те ще изготвят анализ, който трябва да е готов до три месеца. След което екипът ще предложи конкретен проект за създаване на педиатрична болница у нас.
По-рано здравният министър проф. Николай Петров и неговите заместници представиха приоритетите на българското председателство в сектор "Здравеопазване" на Висшия медицински съвет. "Председателството на Съвета на ЕС е кауза за България и трябва да се представим добре", отбеляза проф. Петров.
Здравословното хранене при децата и достъпните и ефективни лекарствени продукти са главните теми, обясни от своя страна заместник-министър Мирослав Ненков. "Българското председателство в сектор "Здравеопазване" няма да прокарва интереси с бизнес насоченост", отбеляза той.
Приоритетите бяха приети позитивно от страна на Висшия медицински съвет, като членовете се ангажираха да изпратят допълнителни идеи. Беше посочено, че темите са актуални, очертават добър баланс между профилактика и терапия и следва да оставят следа в дневния ред на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД