Защо либидото се разминава

Защо либидото се разминаваПричините за загубата на интерес от секса при партньора могат да са много различни. Възможно е да се на психична основа или да се коренят във влошаване на здравословното състояние или медицински проблем, не е изключено и вниманието на партньора да е привлечено от друга личност или дори да има вече афера. Пониженото либидо в повечето случаи се корени в непълноценното общуване между двама души или въобще липсата на споделяне. Какво още обаче трябва да знаем?
Част от разминаването в хетеросексуалната двойка е заложено и от някои полови различия и това, което мъжете или жените обичайно търсят в секса. В природата на мъжете е да им допада бързият секс, почти мигновеното разтоварване, осъществяването на които са заложени чрез биологични механизми. Не е тайна мъжът достига до оргазъм много по-бързо от жената, докато при нея е необходима предварителна игра, предразполагане, възбудата се постига бавно и не без старание. Понякога тези различия създават погрешната представа, че мъжът е по-сексуално активен, което не е коректно, тъй като става въпрос за измерването на съвсем различни критерии.
Разминаването е много вероятно да се получи заради различна йерархия на приоритетите при двете отделни личности в двойката. За единия може страстта и сексът да са водещи, другият обаче - да държи повече на разбирателството, общуването... Това не означава, че либидото при двамата се различава, а че има несъвпадения в представата им за интимност в двойката.
Стажът в любовната игра и любовните взаимоотношения също не е без значение. Този, който е с по-малко опит вероятно не знае или изпитва смущения как да подходи. Или обратното човекът, наситил се на сексуални изживявания, просто да е определил „нормата“ си и да смята, че задоволяващото го е достатъчно за двойката.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД