Зонта помага на пострадали от домашно насилие

Светла Радева (вляво), Милена Колева, Антония Коева и Надя ЧакъроваНа 26 и 27 ноември Зонта клуб-Стара Загора организира дни на отворените врати за жени, пострадали от домашно насилие. Шестте юристки, които членуват в дамския клуб, ще дават безплатни консултации и съвети на жертвите на домашен терор от 14 до 17 ч. на бул. “Митрополит Методий Кусев” 35.
Инициативата е част от многобройните прояви, които Зонта клуб организира по повод 16-дневката, посветена на борбата с домашното насилие.
Тя започва на 25 ноември - Международният ден за борба с домашното насилие срещу жени, и ще приключи на 10 декември - Международният ден за защита на правата на човека.
На 25 ноември от 12.30 ч. в комплекс “Верея” ще се проведе кръгла маса по темата, на която ще присъстват представители на Окръжна и Районна прокуратура и Окръжен и Районен съд, на двете РПУ-та в града и на много неправителствени организации.
Според дамите от Зонта, които от две години работят по проблема с домашното насилие, жените-жертви на такова, са много, но е незначителен процентът на тези, които търсят помощ и защита от институциите. Законът срещу домашното насилие е перфектен, но малцина са тези, които се обръщат към съда. През 2013 г. делата за домашно насилие, гледани в съда, са само 28. През предните 2 години Старозагорският районен съд е гледал годишно по около 55 такива дела. Според статистики, всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД