Европа отбелязва първия Ден на екс пушача

Европа отбелязва първия Ден на екс пушача Днес всички страни членки на ЕС отбелязват Деня на експушача, част от кампанията „Екс пушачите са неудържими“. Това е и първият ден за здравна информираност, който аплодира постиженията на екс пушачите навсякъде по света. 400 хиляди души досега избраха безплатния онлайн инструмент iCoach, за да откажат цигарите, а целта е хиляди други да бъдат вдъхновени да оставят вредния навик зад гърба си.
Европейската белодробна фондация (www.europeanlung.org) и Образование за здраве (www.educationforhealth.org) заедно с други здравни, благотворителни и работодателски организации също се присъединяват към честванията с надеждата, че Денят на екс пушача ще покаже на всички, които все още не са победили цигарите, че животът на екс пушач е нещо, за което си заслужава да се борим.
Европа отбелязва първия Ден на екс пушача Партньори в Деня на екс пушача са Министерство на здравеопазването, Министерство на младежта и спорта и неправителствените организации „Коалиция за живот без тютюнев дим“ и Гражданска инициатива „България без дим“, а известните от малкия екран Део и Лео са официални посланици на събитието за България.
„Днес всички европейци отбелязваме Деня на екс пушача, аплодирайки хората, които успяха да ни покажат, че да бъдеш неудържим екс пушач, е не просто избор, а начин на живот. Тази кампания наистина носи промяна”, коментира Лео, който е едно от лицата на Деня на екс пушача. „Подкрепям инициативата „Екс пушачите са неудържими“, защото животът без цигари е живот без зависимост. Харесвам идеите, които кампанията предлага за това в какво можем да вложим спестените от пушене пари“, допълва телевизионният водещ Деян Славчев - Део.
Министерството на здравеопазването подкрепя деня на екс пушача като организира редица инициативи в столицата и в по-големите градове на България. Регионалните здравни инспекции в цялата страна ще предоставят информационни материали, посветени на Деня на екс пушача и ще мотивират повече хора да последват примера на хиляди други българи. На публични места в големите градове всички желаещи ще имат възможност да направят безплатно измерване на капацитета на белите си дробове.
Медицинските университети в София и Пловдив, както и Американски университет и Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград ще застанат зад каузата на Европейската комисия, демонстрирайки на повече млади хора плюсовете от живот без тютюнев дим.
Представителството на Европейската комисия в България ще отбележи Деня на екс пушача в Информационния център, където всички посетители ще могат да научат повече за кампанията, ще получат атрактивни подаръци.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД