Пред НДК ще изследват безплатно и анонимно за ХИВ за празниците на София

Пред НДК ще изследват безплатно и анонимно за ХИВ за празниците на София4603 души в цялата страна преминаха бързи тестове и научиха своя ХИВ статус от началото на лятната АНТИСПИН кампания на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Инициативата започна на 1 август и ще завърши на 26 септември. Най-много хора са се изследвали в областите Варна (1127 души), Бургас (828 души), Благоевград (403 души), Пловдив (368 души), София (358), Добрич (220 души) и Кюстендил (203 души).
Повод за тази кампания в партньорството с Националната лятна АНТИСПИН кампания на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” са празниците на град София, организирани от Столична община - „Седмицата на Вяра, Надежда и Любов".
По време на предстоящия фестивал за поп и рок музика - София 2013, и спортните мероприятия пред Националния дворец на културата, свързани с празника на София (17-22 септември), жителите и гостите на столицата ще имат възможността да проверят своя ХИВ статус в мобилен медицински кабинет за доброволно, безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. Мобилният кабинет ще бъде разположен в близост до откритата сцена и подлеза пред НДК от 17 септември до 21 септември, от 18.30 до 22.30 часа.
Доброволци от клуб "С.У.П.Е.Р." към Сдружение "Деца и юноши 16+" ще насочват желаещите граждани към мобилната услуга и ще раздават здравно-образователни материали за превенция от сексуално преносими инфекции.
В същото време в Борисовата градина безплатните и анонимни консултации и тестове за ХИВ/СПИН продължават да се извършват всеки вторник и четвъртък от 19 до 22.30 часа, до 26 септември включително.
В цялата страна работят и 19 кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС), информация за които можете да получите на сайта www.aidsprogram.bg.
"Здравна поща", източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД