Световноизвестен педиатър пристига в България

Световноизвестен педиатър пристига в БългарияСветовноизвестният педиатър д-р Харви Карп пристига за първи път в България за деня на детето 1 юни. По време на визитата си в София калифорнийският учен се срещне с представители на държавната и общинска администрация, с неправителствения сектор, с професионалисти от сферата за работа с деца и с настоящи и бъдещи родители. Гостуването му е част от проекта „Най-щастливото дете в България" на сдружение „Бебе и дете".
Д-р Харви Карп, за когото "Ню Йорк Таймс" пише, че е новият д-р Спок, е педиатър с 30 годишен изследователски опит, автор на теорията за успокояващия рефлекс и липсващия четвърти триместър.
Своето революционно откритие д-р Карп разкрива в книгите си „Най-щастливото бебе" и „Най-щастливото дете" , които са преведени на над 20 езика и издадени за първи път в България тази година. На 30 май от 11.30 ч. в Essence Center в София д-р Харви Карп участва в конференция на тема „Единна политика за превенция на насилието над деца". Резултатите от конференцията, както и проектът „Най-щастливото дете в България" ще бъдат представени на официална пресконференция в хотел "Хилтън", където д-р Карп ще връчи лично сертификатите на първите обучени консултанти по програмата „Най-щастливото бебе".
На 31 май, от 18 ч. авторът на бестселърите „Най-щастливото бебе" и „Най-щастливото дете" ще раздава автографи и ще се срещне с родители в Bulgaria Mall, където за децата ще има безплатни игри в надуваем замък.
На 1 юни, деня на детето, от 9 ч. д-р Харви Карп ще проведе семинар в зала 8 на НДК. Обучението ще бъде насочено към настоящи и бъдещи родители на деца от 0 до 5-годишна възраст. След неговата лекция родителите с бебета ще могат да изпробват научените техники с помощта на първите сертифицирани обучители по програмата на д-р Карп. Веднага след това специалният гост ще стартира 7-часов обучителен модул за професионалисти от здравната и образователна сфера.
Целта ни е да подкрепим семействата и професионалистите в това да общуват пълноценно и да създават градивна среда за развитие на децата както у дома, така и в детските заведения, споделя организаторът на проекта г-жа Вероника Де Буур. Освен методиката на американския педиатър „Най-щастливото дете в България" ще популяризира и други практики от съвременната педиатрия и детска психология, които в следващия етап на проекта ще се включат в пилотен обучителен модул в програмата на студенти по педагогика, психология и медицина в СУ „Св. Климент Охридски".
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД