Младежи дариха средства за деца с муковисцидоза

Младежи дариха средства за деца с муковисцидозаДарение за нуждите на децата с муковисцидоза във варненската Университетска болница „Св. Марина“, предостави младежката доброволческа организация „Делфините“.
Спирометър, сонди за вътрешно хранене и специални енергийни храни на стойност над 10 хил. лв. дариха младежите на Втора детска клиника на лечебното заведение.
Средствата младите хора, ученици от горните класове на училища във Варна, събрали с продажбата на ръчно изработени коледни картички.
Инициативата на варненските младежи е подпомогната и от доброволци по програмата „Европейска доброволческа служба" на Фондация „Деца на Балканите".
Муковисцидозата е сравнително рядко заболяване. Над 200 са диагностицираните пациенти в страната, като в София са над 120, а във Варна са около 60. Поддържащото лечение е изключително скъпо и в целия свят лекарите се стремят да постигнат по-ранното диагностициране на болестта.
Болните от муковисцидоза деца се наблюдават задължително от специалисти пулмолози и гастроентеролози, защото заболяването засяга основно белодробната система и храносмилателния тракт.
Съвременните методи за лечение на този тип пациенти включват високо енергийно хранене, паралелно с антибиотичната терапия и физиотерапията.
Закупените с помощта на дарението храни са предназначени за 18 деца, които се лекуват в болница „Св. Марина“.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД