Не влизайте в ролята на жертва!

Не влизайте в ролята на жертва!Страхът от самотата често се появява на прага на зрелостта. Психологически жената не е в състояние да се отдели от майка си или баща си и постоянно търси мъж, който да замени родителите. И идва страхът от каквато и да е загуба, започва да действа законът на доминанта. Какво представлява той? Ако човек изпитва силно чувство, например страх от самота или страх от загуба на любим човек, тогава в мозъчната кора има повишена възбудимост. Той някак мистериозно дърпа външни стимули върху себе си и човек попада в потока от "самоизпълняващи се страхове" - на принципа "това, от което се страхуваме, това се случва".
Психотерапията предполага борба с негативното доминиране чрез създаване на нова. Например, избор на истинска цел - проучване, професионален растеж, работа върху собственото си тяло, подобряване на здравето. Важно условие - за постигането на новата цел трябва да се "запалите", да събудите желанието да се справите с нея. Начертайте образа на нов себе си - красив, умен, здрав, с тон от удивителни, но все още неоткрити добродетели.
Понякога страхът от самотата се свързва с ниско ниво на жизнена енергия. Жена, която изпитва постоянно неразположение, се стреми към силно рамо, за подкрепа и помощ. По правило сред мъжете доста рядко има такива, които са готови да влязат в ролята на "медицинска сестра" за дълго време. По-полезно е да потърсите не утешител, а начин за възстановяване на здравето и увереността си. Има голям брой методи за успокояване на нервите и поддържане на здравето - йога, дихателни практики, хомеопатия, билколечение.
Има и други причини, поради които една жена се опитва да придобие постоянен и надежден партньор. Сред тях са икономическите - когато една жена счита семейството за гарант за оцеляване. Семейството е икономическа система, а не само любовната връзка на двама души.
Необходимостта от партньор често е социално наложен стереотип. Ако внимателно се вслушате в себе си, се оказва, че вътре в нас има някой, който избягва отношенията по съвсем разбираеми причини. Много жени не искат да зависят от мъж, затова инвестират в образование и достойна работа. Мечтаете ли да живеете в чужбина, да защитите дисертация, да почувствате вкуса на свободен живот без деца и семейство? Не се страхувайте да бъдете честни, дори ако обществото не одобрява вашия избор. Ролята на "жертвата", която всеки ден се събужда с мисълта "Моята връзка не работи!" няма да доведе до добро.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД