Леките наркотици да се продават в аптеките, иска Владимир Каролев

Леките наркотици да се продават в аптеките, иска Владимир КаролевИкономистът, бивш депутат и столичен общинар от НДСВ Владимир Каролев призова за легализация на медицинската марихуана и продажбата й в аптеките.
Това може да спести много от разходите за здравеопазване. Когато това се легализира, някой, който иска да пробва, ще може да го направи, без това да води до затвор. Легализацията е факт в десет страни от Евросъюза", коментира той днес пред национална телевизия. Той даде пример с Португалия, където легализацията на леката дрога е намалила употребата на наркотици.
Криминална трябва да е продажбата на наркотици, а не купуването. Леки наркотици трябва да се продават в аптеките, категоричен бе Каролев.
Според него един от проблемите в България е, че съдебната система не е обективна, тъй като с готвените промени в НК предвиждат за една цигара марихуана да се лежи до шест години, а не както е сега - глоба от 1000 лева.
Борбата против всякакви зависимости е с образование и просвета, а не с наказание, заяви Каролев. Той призна, че никога не е употребявал дрога.
По думите му големите световни фармацевтични компании не искат леката дрога да се легализира, защото на практика марихуаната е безплатна - "садиш си я вкъщи", обясни той тезата си.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД