Американски лекари оперират в Казанлък

д-р Кети МаналоваАмерикански лекари ще оперират в казанлъшката МБАЛ "Христо Стамболски" в продължение на десет дни от 11 ноември, съобщи управителката на болницата д-р Кети Маналова. По силата на споразумение с болницата "Дюпонт" във Форт Уейн, щата Индиана, вече седем години двете болници си разменят добри медицински практики и медицинска литература. Благодарение на това ползотворно сътрудничество от 7 г. казанлъшките лекари извършват без проблеми безкръвни операции. Във Форт Уейн, който е малко по-голям от Стара Загора и се намира на около 200 км от Чикаго, има 17 лечебни заведения. Повечето са с хирургична насоченост. В този аспект споделените нови безкръвни методики от американските лекари бяха изключително полезни за нашите специалисти, обясни д-р Маналова.
От три години акцентът в съвместната работа между казанлъшките лекари и техните американски колеги е върху безкръвните акушеро-гинекологични операции. От 11 ноември двама лекари, един реаниматор и една медицинска операционна сестра от болница "Дюпонт" заедно с акушер-гинеколози от МБАЛ "Хр. Стамболски" ще извършват точно такива операции. Част от тях са планови и са предвидени от месеци, но ще има и такива, които ще се правят на постъпили по спешност пациентки.
При минали гостувания американските колеги са правили до 8 операции на ден. Имаме отлична база, която позволява това. В пет зали могат да се извършват успоредно операции, каза д-р Маналова.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД