Проф. ЧАКЪРОВА, новият директор на УМБАЛ-Ст. Загора: Няма да съкращавам 400 души

УМБАЛ-Ст. ЗагораПървата задача пред мен е да успокоя хората, да не се поддават на приказките за съкращения на 400 души. Това сподели за "Здравна поща" веднага след официалното си назначение на поста изпълнителен директор на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”-Стара Загора днес проф. д-р Петрана Чакърова. Това е психически тормоз, допълни тя. Няма такова нещо. Ще вървим към оптимизация, но това не е равнопоставено със съкращаване на 400 души. В болницата има авангардни, печеливши звена. Ще направим ревизия на работата, оптимизация. Може съкратените да не са над 20, изобщо не спрягам казаната цифра 400.
Проф. Чакърова допълни още, че под нейно ръководство в УМБАЛ ще има равнопоставеност и принципи.
Основната задача пред всички е да обгрижват пациентите по европейски. На въпрос дали ще направи промени в ръководния екип по места, тя каза, че не е готова с отговор. И допълни – еднолични решения няма да има.
Новият изпълнителен директор на УМБАЛ-Стара Загора проф. Петрана Чакърова е на 57 години. Родена е в Пловдив и е завършила медицина в родния си град. Работи като лекар от 32 години, от участъков педиатър и училищен лекар до началник клиника по детски болести.
Член е на факултетния и академичния съвет на ТрУ, научен секретар на МФ. Професор е от 7 юли м.г. Омъжена, има син – лекар.
"Здравна поща", Дима ТОНЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД