Подписват договорите за модернизация на болници в Стара Загора и Габрово

Подписват договорите за модернизация на болници в Стара Загора и ГабровоНа 28 август, в присъствието на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и ръководителя на Управляващия орган на ОПРР Снежина Славчева ще бъдат подписани два договора за технологично обновяване и модернизация на старозагорската МБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" и на МБАЛ „Габрово”, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.
Проектите се финансират от Оперативна програма „Регионално развитие” чрез Европейския фонд за регионално развитие по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации.
Официалната церемония ще се състои от 14 ч. в Министерството на регионалното развитие.
Проектните предложения, които ще бъдат финансирани по Оперативна програма “Регионално развитие” са изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД на обща стойност 5 566 349 лв. и изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания в Габрово на обща стойност 5 535 608 лв.
Предстоящото изпълнение на проектите цели постигане на най-високи стандарти в лечебните заведения за диагностика на онкологични заболявания. Очакваният ефект от обновяването на лечебните заведения е да се подобри здравният статус на населението.
"Здравна поща", източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД