Промени в ТЕЛК иска шефката на здравната каса

Промени в ТЕЛК иска шефката на здравната касаПромени в регламента за ТЕЛК обмисля управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Румяна Тодорова, стана ясно по време на гостуването й в БНТ.
Според нея за ТЕЛК не би трябвало да се изисква пълният брой изследвания и съответно направления за тях, тъй като хората с ТЕЛК са хронично болни.
Цялата им медицинска документация е при личния лекар, а изследванията са вече направени.
Въпреки това заради сегашния регламент при всяко преиздаване продължават да се искат направления за ТЕЛК. Това оставя общопрактикуващите лекари без направления, а от друга страна пациентите се оплакват, че не им дават направления за необходимите им изследвания за ТЕЛК.
Този проблем може да се реши много лесно, като се създаде работна група между НЗОК, Министерството на здравеопазването и Лекарския съюз, за да преразгледаме наредбата за временната нетрудоспособност и да въведем промени, които да облекчат процеса, обясни д-р Румяна Тодорова.
Има си алгоритми за хронично болните и не е нужно всеки път при ТЕЛК да се правят наново всички изследвания, допълни управителят на Здравната каса.
 "Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД