Арестуваха четирима от старозагорския ТЕЛК и 1 посредник за подкупи

Арестуваха четирима от старозагорския ТЕЛК и 1 посредник за подкупиПри полицейска операция, проведена в Стара Загора на 4 юли, са арестувани 5 души, получавали подкупи за издаване на експертни решения на ТЕЛК, съобщиха на 6 юли от пресцентъра на ОД МВР-Стара Загора.
Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура. Разследването на криминалисти от сектор „Противодействие на икономическа престъпност” в ОД МВР–Стара Загора и дознатели от ГД „Национална полиция“, започнало след сигнал от потърпевш гражданин, съобщиха запознати.
В хода на оперативните действия сигналът бил потвърден и под ръководството на Специализираната прокуратура вчера стартирала операция, в която били включени служители от две районни полицейски управления. На място са задържани трима членове на ТЕЛК, секретарката на комисията и посредник. По първоначални данни те получавали подкупи срещу издаването на експертни решения на комисията. В повечето случаи рекетът бил свързан с освидетелстване на непълнолетни с диагноза „астма“. При предприетите претърсвания в служебните им помещения, както и на пет адреса в града, са открити и иззети 4600 лв., 1950 евро, златни накити, неистински медицински документи, лаптоп и други вещи, съотносими към престъпната дейност. Разпитани са множество свидетели. За срок до 24 часа са задържани лекарките от трети състав на старозагорския ТЕЛК М.Ж. на 70 г.,  Н.Т. на 54 г., Н.К. на 59 г., 58-годишната секретарка на комисията Д.Р. и посредникът Е.К.  - мъж на 42 г.
По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура, мярката за задържане на петимата е удължена на 72 часа. Очаква се на задържаните да бъде повдигнато обвинение по  чл. 321 вр. ч 301 от НК, съобщиха още от пресцентъра на ОД МВР-Стара Загора.
"Здравна поща", източник: NBP.bg

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД