Шест години празнува "Искам бебе" в Стара Загора

Шест години празнува "Искам бебе" в Стара ЗагораДесет семейства в Стара Загора са се сдобили с желаната рожба от три години насам, други са на път да го направят. В продължение на три години Община Стара Загора е осигурила 100 000 лв. за двойките с репродуктивни проблеми. В лицето на кмета Живко Тодоров и неговия екип срещаме много приятели, които се борят за нашата кауза, каза Радина Велчева, председател на фондация „Искам бебе“. По думите й днес фондацията празнува шестата си годишнина с най-верния си партньор - Община Стара Загора.
Успеваемостта на процедурите е 40 на сто, а единствено Община Стара Загора от всички 29 общини, с които работи фондацията, е увеличила с 10 000 лв. средствата в общинския ин-витро фонд.
Тази година кандидатстващите двойки са 25 и затова комисията към ОбС разпредели 40 000 лв. между всички тях, съобщи зам.-кметът Иванка Сотирова.
В подкрепа на иницативата присъстващите настоящи и бъдещи майки и техните деца получиха торта от кмета Живко Тодоров. Те му подариха първото табло със снимки на инвитро бебетата, родени с помощта на Община Стара Загора.
Фотографии с бебета ин-витро на фотографа Калина Арсова получиха д-р Даниел Вълчев - председател на комисията по общинската програма за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми и д-р Антония Тодорова - началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“.
Иван Иванов от Българския алианс по кръводаряване съобщи, че до 1 година се очаква да има родено бебе и от майка със заболяването таласемия. Тази година се очаква да стартира проект и за болните от диабет. От създаването на Държавния фонд за асистирана репродукция през 2009 г., до януари 2013 г.  са родени над 3000 бебета, при 27 на сто успеваемост, отчетоха от фондацията.
Шестата годишнина на „Искам бебе“  стартира в Стара Загора с акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване в полза на жените с репродуктивни проблеми, страдащи от таласемия.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД