ВАС отмени постановлението на МС за определените от НЗОК обеми и цени

ВАС отмени постановлението на МС за определените от НЗОК обеми и цениСъс свое решение от 30.05.2013 г. Висшият административен съд отмени постановлението на МС, чрез което се въвеждаха обеми и цени на медицинските дейности, едностранно определени от НЗОК, информират от Българския лекарски съюз.
БЛС обжалва постановлението веднага след приемането му (10.01.2013 г.), излагайки редица доводи за неговата незаконосъобразност. Организацията реагира срещу нарушаването на процедурата за публично оповествяване на проекта за постановление, което води до задкулисно определяне на цените и обемите на медицинската помощ.
Те бяха договорени с БЛС по време на предварителните преговори за НРД-2013, но впоследствие бяха игнорирани и касата сама наложи параметрите на медицинската помощ. Това доведе до широко недоволство сред съсловието, тъй като на практика не беше променена стойността на редица медицински услуги. Бяха засегнати пряко и здравноосигурените лица, тъй като недофинансирането на системата води до намаляване на качеството на медицинската помощ, изтъкват от БЛС.
"Здравна поща", източник: БЛС

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД