Стартира национална инициатива “Бъдеще за младите лекари”

Стартира национална инициатива “Бъдеще за младите лекари”Динамичните процеси на развитие на обществото през последните 20 години, изграждането на общото Европейско пространство за висше образование, което доведе до отваряне на работния пазар в ЕС, все по-силно засилващата се урбанизация, застаряването на кадрите в здравеопазването, поставят пред българското здравеопазване важни въпроси. Продължаването на следдипломното обучение в България се оказва по-трудно  отколкото в други страни. Напускането на страната на всеки завършил студент е директна загуба за държавата, която инвестира голям финансов и времеви ресурс за обучението на всеки магистър по медицина. 
Като се вземе предвид и много ниското заплащане на специализантите в България, отливът на млади лекари от страната не е изненадващ. За жалост липсата на перспектива, големият обществен натиск за промяна в системата на здравеопазване доведеха до демотивация на много лекари, с което и качеството на здравеопазване в България намалява, се казва в съобщение до медиите на Асоциацията за развитие на медицинската общност. Тя стартира дискусия по наболелите проблеми съвместно с Асоциацията на студентите по медицина в България. Двете неправителствени сдружения организират инициатива “Бъдеще за младите лекари”. От 21 май до 21 юни всеки млад лекар, специализант, докторант или студент по медицина, може да сподели своите идеи, проблеми, предложения и истории, като изпрати email на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или попълни формата за връзка на http://armobg.org/iniciativa, където ще бъдат публикувани всички изпратени писма.
Вярваме, че тази инициатива може да прерасне в нещо голямо, от което ще спечелят всички - както пациентите, така и лекарите. На следващ етап планираме организирането на кръгла маса, на която всички писма ще бъдат разгледани и на тази база щесе излезе с общо становище за решаването на най-важните проблеми в здравната система у нас.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД