Тризначета се родиха само за минута в бургаската болница "Дева Мария"

Тризначета се родиха само за минута в бургаската болница "Дева Мария"Три бебета близнаци се родиха на 11 април в МБАЛ "Дева Мария" в Бургас. Ивайла, Христея и Теодора се появиха на бял свят сутринта на 9 април чрез планово секцио. Трите момиченца са заченати нормално, като това е първо раждане за 23-годишната Пламена. Тя и съпругът й Георги са от града на розите Казанлък, но живеят и работят в Слънчев бряг от близо година.
Децата са родени в интервал от 1 минута, като теглото им съответно е 2.300 кг, 1.640 кг и 2.200 кг. Поради незрялостта на бебетата, те са били реанимирани, а две от тях са били поставени на апаратна вентилация, съобщиха от болницата.
Към момента вече бебетата са екстубирани, дишат самостоятелно, но поради ниското си тегло засега ще останат в кувьози в интензивния сектор на Неонатологичното отделение, заяви д-р Щерю Бояджиев, неонатолог и началник на отделението.
Раждането е водено от д-р Мирослав Минчев и д-р Борис Минчев. В залата е присъствал и екип от реаниматори - д-р Игнатов и д-р Милушев, и педиатрите д-р Згурова и д-р Андреева.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД