Обществените тоалетни - начин на употреба

Обществените тоалетни - начин на употребаОбществената тоалетна не е най-чистото и приятно място за посещаване, но понякога обстоятелствата принуждават. Те се използват от голям брой хора и в резултат на това се увеличава възможността за разпространение на различни инфекциозни причинители. Как обаче да се използват тоалетните без да се разнасят инфекции?
В самото помещение не бива да се поставят предмети на пода, включително багаж, дамска чанта и т.н., а трябва да се закачат на закачалката. Освен това е препоръчително да не се сяда на седалката.
Копчето за пускането на вода в тоалетната не бива да се пипа с ръце, тъй като вероятността за замърсяване е повишена. За целта може да се използва тоалетна хартия, за да се предотврати директният контакт. За дръжката на вратата отново може да се използва тоалетна хартия.
Ръцете трябва да се измият с гореща вода, тъй като тя е най-ефикасна за елиминиране на микроорганизмите. При наличие на сапун, той трябва да се използва, а ръцете да се измият с повече пяна поне за 20 секунди. Във всеки друг случай може да се използват антибактериални мокри кърпички.
Накрая, ръцете не бива да се изсушават с горещ въздух, тъй като микроорганизмите се разпространяват във влажна и гореща среда. Затова е препоръчително използването на хартия за попиване на водата от ръцете.
Важно е да се отбележи, че тези правила са препоръчителни и за децата, а ако детето е още бебе и трябва да се смени памперсът, в чантата винаги трябва да разполагаме с пелена, която да се постави под бебето, така че тялото му да не се докосва до повърхността на масата за преобличане. Трябва да се носят задължително и бебешки мокри кърпички.
Като заключение, може да се твърди, че обществените тоалетни е добре да се използват само в крайно необходими случаи. Препоръчително е също да не се използват тоалетните в самолетите и влаковете, поради причината, че голям брой хора ги използват всеки ден.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД