Лятна формула: 30 мл вода на килограм тегло!

1134Летните горещини често причиняват потене на тялото още от сутринта. През лятото хората, които страдат от хипердролиза, са още по-изложени на изпотяване. Това състояние може да причини производство на пот до 4 или 5 пъти повече от нормалното. За да се намали изпотяването през летните месеци, може да се спазват някои правила.
Едно от най-важните е тялото да бъде хидратирано. Водата е от особена необходимост през лятото. Трябва да се пие вода непрекъснато - от самото ставане до лягането вечерта.
Водата, която трябва да се приема дневно, се изчислява по формулата 30 мл вода на килограм тегло. Така, ако човек тежи 50 кг, трябва да изпие 1500 мл вода.
Много важно правило е през лятото да се носят светли дрехи от естествени тъкани. Не се препоръчват дрехи с изкуствени материали като найлон, полиестер и т.н. Те трябва да бъдат направени от памук, тъй като той позволява дишането на кожата, но не позволява задържането на влагата.
Има някои домашни средства, с които може да се облекчи прекомерното изпотяване. Едно от тях е оцетът, който подпомага премахването на токсините от организма и по този начин се намалява вероятността от изпотяване. За целта той може да се приема на гладно по 1 лъжичка 2-3 пъти на ден.
Има натурални продукти, които вместо да се приемат, могат да се нанасят външно върху кожата. Такова е маслото от чаено дърво. Особено ефективно е за крака, които се потят и в резултат възникват гъбични и други инфекции. Благодарение на антибактериалните и противогъбичните му свойства, кожата се изсушава и се намалява разпространението на бактериите.
Кокосовото масло също елиминира бактериите, които причиняват неприятни миризми по тялото, тъй като съдържа лауринова киселина. От друга страна, то може да оцвети дрехите, така че трябва да се използва в малки количества. За целта маслото трябва да се масажира в зоните на потене, докато кожата не го абсорбира, а в резултат приятният аромат ще запази кожата свежа за по-дълго време.
Трябва да се има предвид, че горещата и пикантна храна, както и кофеинът водят до разширяване на кръвоносните съдове, в резултат на което се увеличава шансът от изпотяване. Някои лекарства също могат да причинят прекомерно изпотяване.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД