Онкоболно дете по спешност е транспортирано за лечение в Германия

 Онкоболно дете по спешност е транспортирано за лечение в ГерманияНа 16 декември екипаж на военнотранспортния самолет "Спартан" от състава на ВВС извърши полет до Франкфурт на Майн с онкоболно дете на борда, придружавано от лекар от Центъра за спешна медицинска помощ-София, както и майката на детето, съобщиха от Министерство на здравеопазването.
16-годишното момче е с диагноза "Остра миелоидна левкимия", с тежък рецидив на заболяването.
За продължаване на лечението  в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен, Германия е насочено от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични заболявания в УМБАЛ "Царица Йоанна- ИСУЛ", София.
Поради спешното състояние на детето, за часове министър-председателят Бойко Борисов и министрите Кирил Ананиев и Красимир Каракачанов създадоха организация за транспортирането му в Германия между държавните институции. В момента детето е в германската детска хематологична клиника под активно лекарско наблюдение и лечение.
За лечението в германското лечебно заведение детето е осигурено финансово от Център "Фонд за лечение на деца" към Министерството на здравеопазването и от НЗОК.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД