Тече унищожаване на контролните механизми на НЗОК, смята ексминистърът Петър Москов

Тече унищожаване на контролните механизми на НЗОК, смята ексминистърът Петър МосковВ момента тече системно унищожаване на всеки контролен механизъм на Касата – стандартите, националната здравна карта, идентификацията, начинът на договаряне на отстъпки с фармацевтичните фирми, с които се опазват публичните пари и се изразходват ефективно. Това заяви пред бТВ бившият здравен министър д-р Петър Москов.
Според него след реформаторите идват реставраторите и тяхната основна цел е да възстановят параметрите на системата от преди две години – „търговска, неориентирана към нуждите на пациента, без никакъв контрол за начина и ефективността на харчене на публични средства“.
Бившият здравен министър изтъкна, че различни хора са изговорили „брутални неистини“ по повод неговото управление и реформите на МЗ.
Кой има проблем, на кого пречи категоричният знак на пациента, че той е в лечебното заведение и е съгласен Здравната каса да плати за неговото лечение? Моят отговор е един – на този, който генерира финансов ресурс без наличието на пациенти и без тяхното съгласие, каза още той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД