Бойко Борисов: Вотът на недоверие заради здравната реформа няма да мине

Бойко Борисов: Вотът на недоверие заради здравната реформа няма да минеЧух за вота на недоверие, който БСП готви, той е абсолютно основателен. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след откриването на обновената реанимация на „Пирогов“.
Борисов даде два примера защо смята вота за основателен. Първият е свързан именно с реанимацията. Той отбеляза, че проектът по нейното обновяване две години е бил замразен и хората са се лекували в ужасни условия. По думите му д-р Москов е направил така, че обновяването да бъде реализирано, при което са създадени отлични условия за работа на лекарите. Втора основателна причина е, че здравната каса при 400 млн. лв. дефицит миналата година, тази година ще е под 10 млн. лв. Сиреч това са 390 млн. лв., които по някакъв начин са били харчени в предишните години, не искам да казвам как.И оттук насетне мога да кажа, че съм убеден, че вотът няма да мине, защото в здравеопазването се направиха много неща и още се правят.
Реформата върви, каза премиерът, като добави, че изцяло подкрепя това, което д-р Москов прави.
Самият министър на здравеопазването пък каза, че в оборудване, модерна апаратура и инфраструктура за реанимацията на „Пирогов“ са инвестирани 1,5 млн. лв. Той отбеляза, че през следващата година ще бъде ремонтирано и оборудвано цялото спешното отделение. „В разчетите на МЗ за следващата година е и ремонтът на клиниката по кардиология. Това са неща, които се случват навсякъде в държавата“, заяви д-р Москов.
От думите му също така стана ясно, че на 17 декември в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на радиохирургия ще бъде подложен първият български пациент.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД