В болница Александровска откриват обновена клиника по педиатрия

 болница Александровска откриват обновена клиника по педиатрияУтре ще бъде официално открита изцяло реновираната Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Александровска”. Това съобщиха от лечебното заведение.
Детската клиника на УМБАЛ „Александровска“ е основана през 1905 година. Тя е най-старото детско лечебно заведение в страната, с национално значение в областта на детската пулмология и респираторната алергия.
Помещава се в самостоятелна триетажна сграда, построена през 1924 г., нaдстроявана и достроявана през 1936г. и 1965г. Многократните опити на ръководството на клиниката и на болницата да осигурят средства от институциите за реновиране на сградния фонд до 2014г. остават безуспешни. Частичните ремонтни дейности и подмяната на апаратура през годините, са извършвани със  средства на болницата и на дарители.
Ремонтирани са 4576 кв.м площ на стойност 2 млн. 276 хил. лева, осигурени от Министерство на здравеопазването, Международен фонд "Козлодуй" и собствено участие на болницата. Извършен е цялостен ремонт на стационара с подмяна на покривни конструкции, дограми, стени, тавани, подови настилки, на всички видове инсталации и на част от прилежащото околно пространство. Клиниката е обзаведена изцяло с нови мебели и оборудвана с нова съвременна апаратура от дарители.
В сутерена са обособени нови помещения за учебни цели,  битови и складови помещения, санитарни възли, собствен архив, салон за дихателна и общо-укрепваща гимнастика.


„Здравна поща”Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД