Фондация за жени стартира за трети път глобална програма за борба с рака

Фондация за жени стартира за трети път глобална програма за борба с ракаФондацията за жени на AVON стартира за трети пореден път своята глобална клинична програма за борба срещу рака на гърдата, която изпраща специалисти от различни държави на обучение в САЩ.
Кандидати от всички страни (без САЩ) ще се борят за общо 20 места и ще получат уникалната възможност да се обучават в престижни медицински заведения.
Целта на програмата е развитието и придобиването на важни умения, които специалистите да приложат в своята държава, като така подобрят лечението на рака на гърдата.
Интензивната четириседмична програма обхваща обучения по хирургия, патология, радиология, медицинска онкология и клинични проучвания.
Кандидатите ще бъдат подробно проучени от борда на компанията, като най-добрите от тях ще бъдат препоръчани от други експерти в сферата на борбата с рака на гърдата. Финалистите ще получат стипендия, която покрива разходите им за престой и самолетни билети, включително и лични разходи. През 2014 г. в рамките на второто издание на програмата България беше представена от д-р Недялка Великова, специалист по лъчетерапия към Специализираната болница за активно лечение по онкология в София.
Тя стана първият представител на страната ни сред общо 23 участници в рамките на стипендиантската програма за борба с рака на гърдата, като се пребори с конкуренция от специалисти от цял свят.
Тази програма e страхотна възможност да се запознаеш отблизо с постиженията в областта на онкологията в едни от най-реномираните центрове в Щатите. Престоят ми в Presbyterian Hospital New York промени цялостния ми поглед върху заболяването. Хората, с които работихме, ми показаха, че борбата срещу рака на гърдата тепърва предстои, че има толкова много възможности, открития и изследвания, които с много упоритост, желание и труд можем да въведем и в България, коментира д-р Великова.
За да кандидатстват за стипендията, медицинските специалисти, които живеят извън Съединените щати, следва да изпратят кандидатурите си за участие в Клиничната обучителна програма за борба срещу рака на гърдата до 9 септември 2015 г.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД