Никой онкоболен няма да бъде върнат от лечение, заяви министър Москов

Никой онкоболен няма да бъде върнат от лечение, заяви министър МосковЗа всички онкоболни има осигурени лекарства и терапия и никой няма да бъде върнат от лечение. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов на брифинг в здравното ведомство.
Днес той обясни, че управителят на НЗОК ще предложи онколекарствата, ражданията, хемодиализата и процедурите с апаратна вентилация да се извадят от методиката за разплащане с болниците и да се контролират по друг начин.
Всеки български гражданин да има пълното спокойствие, че онколеченията са абсолютно осигурени. Другото са спекулации, заяви още ресорният министър. От гледна точка на лимити и онколекарства нито методите, нито въведени от НЗОК могат да бъдат причина на някой още по-малко на онкоболен да му бъде отказано лечение,категоричен бе той.
Той коментира и думите на пловдивския митрополит Николай, че министърът води политика на геноцид заради листите на чакащи, като категорично отрече методиката и листите да са причина за отказване на лечение.
Според Москов такива случаи има само на определени места, където ръководствата на болниците целят да запазят схеми на договореност, с които източват здравната каса.
Междувременно се очаква да бъде разблокиран резервът от 60 млн. лв. на касата.
По последни данни общинските и държавните болници в България имат задължения за около 425 млн. лв.
Въпреки това НЗОК ще изплати на болниците всички лекарства за дейности по клинични пътеки – дори тези, за които са изразходвани средства над месечните лимити.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД