В старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ до 20 февруари има шанс да получат декемврийските си заплати

Доц. д-р Йовчо Йовчев (вдясно) и  д-р Живко ЖелязковДнес пресконференция дадоха изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора доц. д-р Йовчо Йовчев и зам.-медицинският директор д-р Живко Желязков.
Доц. Йовчев съобщи, че ако надлимитните средства от НЗОК и изравнителните субсидии от Министерство на здравеопазването дойдат навреме, до 20 февруари работещите в лечебното заведение 1197 души ще получат целите си декемврийски заплати. Пенсионните, здравните и социалните им осигуровки са платени. Ако има забавяне или частични постъпления от някое от двете финансови пера, всички ще получат равни суми, а не процент от заплатите.
Ръководството на болницата е убедено, че въпреки тежките задължения, има шанс след няколко месеца при пристигане на нова диагностична и лечебна техника и предоговаряне на споразуменията с фирмите-доставчици, университетската болница да се стабилизира и постепенно постъпленията в нея да започнат да надвишават разходите. Нито една фирма няма да спечели от това болницата да спре да работи, смята доц. Йовчев. В момента тече експресно предоговаряне на споразуменията с всички фирми-доставчици. Към всички има закъснели, неразплатени задължения. Не е възможно на някои от тях да бъде изплатено всичко дължимо за сметка на останалите, така че трябва да се намери консенсусно положение и начин задълженията да се погасяват системно в продължителен период, каза д-р Йовчо Йовчев.
Всички задължения на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ към декември м.г. са 20 553 000 лв, като 19 805 000 лв. са просрочени задължения. Към 31 януари просрочените задължения са намалени на 19 744 000 лв.
Болницата преминава на новия си не само лечебен, но и обучителен режим на работа по отношение на специализанти и студенти. Към отделението за спешна помощност са разкрити 3 нови диагностични кабинета, така че освен спешната помощ, се осигурява 24-часов достъп до специалисти на гражданите, нуждаещи се от предварителна диагностика преди лечение. Посещаемостта е от цяла Югоизточна България. При действаща оздравителна програма и оптимизиране на работата и разходите, четвъртата по леглови места в България болница може постепенно да изплати задълженията си, да работи нормално и да предлага изключително качествени медицински услуги, убедено е ръководството и работи за това.
Живка КЕХАЙОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД