Здравната карта на България ще е готова до лятото

Здравната карта на България ще е готова до лятотоДългоочакваната здравна карта на България, в която ще бъде записано в кой град от какви болници има нужда, ще бъде готова най-късно преди лятната ваканция на 43-ото Народно събрание. Това стана ясно от изказване на министъра на здравеопазването Петър Москов при участието му в здравния дебат на Puls.bg.
Същевременно министър даде днес ясен сигнал, че ще провежда прогенерична лекарствена политика. Със сигурност разширяването на употребата на генерични медикаменти - по-евтините аналози на иновативните, ще е в основата на концепцията за лекарствената политика, стана ясно от изказването му по време на дебата.
Министерството на здравеопазването стои зад политиката, че където има възможност, трябва да се финансира по-евтиният генерик, а освободеният ресурс да отива за иновативни терапии, посочи министърът.
Ще има промени и в системата на реимбурсиране на лекарствата. Няма да се реимбурсира определен медикамент, а лекарствена терапия за заболяване. Така всеки ще може да получи от солидарния пакет пълния набор от лекарства за дадено заболяване.
В подробна презентация Москов представи реформата в системата на здравеопазването, включваща три здравни пакета.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД