Министри и депутати подкрепиха инициативата "Аз съм съпричастен"

Министри и депутати подкрепиха инициативата "Аз съм съпричастен"Народни представители, министри, както и министър-председателят Бойко Борисов се включиха в кампанията „Аз съм Съпричастен!“. Това съобщиха организаторите на инициативата - сдруженията за борба с хепатита „Хепасист“ и „ХепАктив“. Преди две седмици те приканиха в социалната мрежа Facebook българските политици да изразят съпричастност към страдащите от хепатит С в България.
Бяха изпратени електронни съобщения и печатни писма до всички народни представители, министри, заместник-министри и министър-председателя с молба да дадат повече гласност на социално значимото заболяване.
Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Михаил Миков, министрите Божидар Лукарски и Лиляна Павлова – това бяха само част от политиците, които откликнаха на призива на сдруженията и изразиха подкрепа. Инициативата получи подкрепа от множество представители на ПП ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО. Политиците подкрепиха инициативата, като публикуваха свои снимки със символите на кампанията и отправяха индивидуални послания към своите последователи в мрежата.
„Аз съм Съпричастен!“ е част от националната информационна кампания „Хепи ли Си?“ за повишаване информираността относно хепатит С, както и за начините за превенция разпространението на коварното заболяване. Основните цели на кампанията са да акцентира върху проблемите, свързани с това тежко хронично заболяване, да информира за възможните начини за превенция от заразяване, както и да насърчава широката общественост към профилактика и социална ангажираност по темата.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД