Здравната комисия обсъжда въвеждането на лични партиди за здравноосигурените

проф. Стоян ТоневПредложенията на д-р Москов за създаването на основен, допълнителен и спешен пакет са като необработени диаманти и трябва да се шлифоват. Това каза председателят на парламентарната здравна комисия и депутат от ГЕРБ проф. Стоян Тонев. Той отбеляза, че няма разногласия между министерството и неговата парламентарната група относно това, че тази промяна трябва да бъде направена. Според него идеята за реформата на здравноосигурителния модел, лансирана от д-р Москов, ще бъде приета с консенсус в здравната комисия. „Аз смятам, че на този етап ще постигнем консенсус. Може би някои неща трябва да се поизчистят, но вижте, това става с разговори, обсъждания предложения, оглеждане от всички страни. Защото за всяко нещо си трябва специалист, експерт и човек, който да разбира от материята. 
Това е както да кажем едно пиано. То може да бъде пренесено от хамали до седмия етаж, ама след това, когато някой трябва да свири, трябва пианист. Така стои въпросът и с тези предложения за трите пакета”, заяви той.
Проф. Тонев съобщи, че здравната комисия обсъжда въвеждането на лични партиди за здравноосигурените. „Даже според мен трябва да се стигне и малко по-далеч, както е не във всички, но в болшинството от страните, самата осигуровка да бъде придружена с конкретен договор на всеки осигуряващ се със Здравната каса, в който договор да бъдат посочени всички възможни варианти за използване на парите. „Аз се надявам до месец април да бъде представено предложението пред парламента и до месец май да бъде вече факт”, заяви той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД