БЧК храни болните на УМБАЛ „Киркович“, чака се помощ от държавата

УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"Проф. Петрана ЧакъроваОт днес БЧК ще храни с дарения болните в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и ще обезпечава болницата с дезинфектанти, стана ясно на пресконференция, дадена от изпълнителния директор проф. Петрана Чакърова. Заради запорираните сметки на най-голямото здравно заведение, което е с над 21 млн.лв. дългове, проф. Чакърова обяви преди няколко дни, че от 1 юли болните ще останат без храна (Виж ТУК>>). Това предизвика бърза реакция на РЗИ-Стара Загора. От инспекцията извършиха проверка и направиха предписание за задължително организирано осигуряване на храна на болните. Инспекторите установиха още липса на животоспасяващи медикаменти за спешно болни, както и липса на дезинфектанти и консумативи (Виж ТУК>>).
От 8 месеца се гърчим, а вчерашните искания за оставка са гавра с лекарите с висок морал, които работят тук, заяви проф. Чакърова по повод исканата от АБВ в Стара Загора нейна оставка (Виж ТУК>>). Срещу мен има жестоки атаки, които не заслужавам. В тези неконтролируеми запори на болницата няма нищо случайно, смята проф. Чакърова. Според нея, болницата е източвана с години от фирми за химическо чистене, за утилизиране на отпадъци, от транспортната фирма за хемодиализата и др. Изпълнителната директорка заяви, че някои от тези фирми са свързани с д-р Евгений Желев, ексдиректор на болницата, екскмет и ексздравен министър (Виж ТУК>>).
По повод патовата ситуация в УМБАЛ „Киркович“ тази сутрин проф. Петрана Чакърова е водила 3-минутен разговор със здравния министър Таня Андреева. Тя обеща в сряда на заседание на МС да бъде обсъдена възможността за отпускане на финансова помощ на болницата. Дали ще я има и колко точно ще бъде, не мога да кажа, заяви проф. Чакърова. Тя призова гражданите да правят дарения, за да спасят единствената социална болница в областта. Докато правителството реши дали да даде финансово рамо на закъсалата болница, нейните пациенти ще разчитат за храна на даренията на БЧК.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД