471 проверки в козметични и фризьорски салони и ателиета направи РЗИ

 д-р Станимир Станков471 проверки е извършила от началото на годината досега РЗИ-Стара Загора на обекти с обществено предназначение, които подлежат на контрол на инспекцията. Това са 590 на брой бръснарски, фризьорски и козметични салони, сауни, солариуми, ателиета за татуировки и поставяне на обеци и други подобни изделия на различни части на тялото, спа центрове. Това съобщи д-р Станимир Станков, директор на дирекция "Обществено здраве". Няма нито едно издадено предписание за нарушение.
От началото на 2014 г. в инспекцията са постъпили 13 писма от здравното министерство за проверки за присъствие на опасни продукти, влезли от трети страни в ЕС.
Специалистите на РЗИ са извършили 89 проверки в магазини за обувки, за детски стоки и играчки, за търговия с имитационна бижутерия, за спортни стоки, за химични смеси, в книжарници.
Проверки за наличие на три опасни козметични продукти са направени и в обекти за съхраняване и търговия с козметични продукти и във фризьорски салони и салони за красота. Никъде не са открити посочените в нотификациите на здравното министерство продукти, каза д-р Станков.
В момента продължаваме с проверките за наличие на опасни стоки на пазара по 2 нови писма на МЗ, обясни той.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД