Приключва структурната реформа в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович"-Стара Загора

Клиниката по кожни и венерически болести със завеждащ доц. Евгения ХристакиеваСтруктурната реформа в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" върви към своето финализиране, съобщиха от най-голямата областна болница. Всички структури в нея са консолидирани и пребазирани в основния корпус на лечебното заведение, допълват оттам. От 12 май Медицинският екип на Клиниката по кожни и венерически болести със завеждащ доц. Евгения Христакиева е пребазирана на 13-ия етаж в основния корпус на болницата.
До сега лечебно-диагностичната работа се извършваше в старата и неприветлива част към Онкодиспансера. Новата база разполага с просторни стаи, в които се настаняват по двама или трима пациенти. Това осигурява оптимални условия за пациентите с този вид заболявания. За лечението на пациенти до 18 години е оборудван и Детски сектор.
В Клиниката се провежда диагностика и лечение на всички групи кожни заболявания, включително автоимунни кожни заболявания, неестетични дерматози и др. трудни за диагностициране в амбулаторни условия дерматози.
Разкрит е и сектор за дерматохирургия, в който се провежда хирургично лечение на тумори на кожата и други заболявания, нуждаещи се от хирургично вмешателство.
Клиниката е единственият център в България за хирургично лечение на хидраденитис супуратива (тежки гнойно-възпалителни процеси на потните жлези и космените фоликули). По тази диагностично-лечебна дейност медицинските специалисти в клиниката работят съвместно с Дерматолочинта Университетска клиника "Вивантес" в Берлин.
След тези промени единственото звено, което остава непребазирано, е АГ клиниката, каза изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова. Вече е готов архитектурният план и е определена квадратурата за Клиниката по акушерство и Клиниката по неонатология. В новата база ще се създадат по-добри условия и за пациентите и ще се намалят разходите по издръжката.
В момента се уточнява къде ще се извършва диагностично-лечебната дейност на Отделението по психиатрия. Избрано е вече място в основния корпус на болницата, уточни проф. Чакърова.
Ръководството на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" смята, че с промените ще се направи значително намаление на финансовите разходи и ще се осигурят по-добри условия и за лечебна и за учебно-преподавателска работа. С извършената структурна реформа ще се осигури и по-добро обслужване на пациентите от региона по всички нозологични единици.
"Здравна поща"
Клиниката по кожни и венерически болести със завеждащ доц. Евгения ХристакиеваСектор "Фототерапия"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД