25 положиха успешно изпита на БЧК-Стара Загора за водни спасители

Водноспасителната служба към БЧК чества тази година 50-годишен юбилей.
 
 25 положиха успешно изпита на БЧК-Стара Загора за водни спасителиПрез седмицата от 2 до 8 юни 2014 г. БЧК-Стара Загора, провежда традиционните дни на водното спасяване. Основната цел е превенцията на водния травматизъм.
Според статистиката, около 80% от удавянията стават в неохраняеми водоеми във вътрешността на страната, което е потенциален проблем и в нашата област.
За повишаване на плувната и водноспасителната култура сред децата, БЧК съвместно с много училища от областта и през 2014г. провежда обучение по програмата „Водноспасителен минимум”, което продължава и към настоящия момент.
Целта на програмата е да се запознаят децата преди лятната ваканция с опасностите при къпане и плуване, както и с начините за избягването и преодоляването им.
През април 2014 г. БЧК с подкрепата на много свои приятели организира и проведе Трети турнир по водно спасяване за деца „Децата спасяват”. Целта му е популяризиране на плуването и водното спасяване сред децата, развиване умения за самопомощ и взаимопомощ във водата за намаляване на водния травматизъм и опазване на най-голямата ценност - човешкия живот. В надпреварата взеха участие 74 деца, организирани в 14 отбора от 7 области на страната. Турнирът предлага уникална комбинация от обучение, състезание и забавление. Неподправеният ентусиазъм на участниците за пореден път превърна турнир „Децата спасяват” в истински празник за водното спасяване и същевременно в безценна инвестиция в здравето на децата.
В организираните курсове за водни спасители от ОблС на БЧК успешно са обучени нови кадри за водноспасителска дейност, които са запознати с последните тенденции в тази сфера на опазване на човешкия живот. До момента за 2014 г. успешно са положили изпит и са придобили професионална квалификация 15 души за квалификационна степен „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове” и 10 души за квалификационна степен „Воден спасител на открити водни площи и море”.
В ход са организираните от кметовете на общини в областта проверки на определените за къпане и плуване места, както и за обезопасяването на забранените за къпане места. В много от комисиите има представители на областната и общинските структури на БЧК.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД