Спасиха отрязана ръка на 66-годишен

Спасиха отрязана ръка на 66-годишенЛекари от старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" спасиха след 3-часова операция дясната ръка на 66-годишен мъж от село Орлов дол. Ръката била отрязана в областта на предмишницата при инцидент с циркуляр. Операцията е извършена в сряда от екипа на доц. Таньо Кавръков от клиниката по Съдова хирургия, съвместно с ортопеди.
66-годишният П.П. получил травмата в сряда около 11 ч. Тя била на дясната предмишница с обилно кървене и загуба на функциите на пръстите. Мъжът бил транспортиран до УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", където след бърза обработка бил консултиран с кардиолог и анестезиолог, направена му била рентгенография на ръката и белия дроб и пълни кръвни изследвания, след което бил въведен в операционната.
Екип от съдови хирурзи и ортопеди успява да възстанови ръката на пациента. Операцията е извършена от екипа на доц. Таньо Кавръков, включващ д-р Тенко Тенев и д-р Христо Абрашев и ортопедите д-р Стамен Сталев и д-р Виктор Вълков.
За щастие при инцидента костите на предмишницата на пострадалия не са били срязани, а само засегнати частично. Напълно прерязани са били двете артерии, които осигуряват кръвоснабдяването на ръката, както и всички сухожилия
на флексорите на ръката и нервите, осигуряващи движение и чувствителност. След тричасови усилия екипът е възстановил всички структури. Ръката е топла, с налични артериални пулсации. Постепенно ще започва да се възвръща сетивността и двигателната функция. Пострадалият мъж се чувства добре, но ще остане под наблюдение на лекарите.
Подобни тежки случаи на травми, получени при боравене с техника не са рядкост, но лекарите в старозагорската болница се справят с предизвикателствата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД