До 2000 евро за 2 дни изкарват български лекари в Германия

До 2000 евро за 2 дни изкарват български лекари в ГерманияБългарските лекари могат да изкарат до около 2000 евро само за два дни работа в Германия, информира д-р Димка Меридонов, създателка на платформата Forum der Medizin и сертифициран консултант към немската банка за развитие. Става дума за работа по заместване, т.е. когато техните немски колеги отсъстват по болест или са в отпуск. Заплащането било повече от атрактивно - от 80 до 120 евро на час, в зависимост от специалността и тарифите на клиниката.
Това практически означава, че за осемчасов работен ден всеки наш специалист може да изкара от 600 до близо 1000 евро, като разходите по нощувките му се поемат от немската клиника.
Освен в Германия, лекарите ни могат да правят същото и в Гърция. "Между 2000 и 3000 евро могат да си докарат за 14-20 дни нашите лекари в Гърция по време на летните отпуски. На практика за българските доктори вече е по-изгодно да работят в частните клиники на южната ни съседка по време на ваканцията, отколкото по нашето Черноморие, твърди д-р Ангел Ангелов, който вече е пробвал схемата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД