Масова подкрепа на забраната за пушене в заведенията

Масова подкрепа на забраната за пушене в заведениятаПациентските организации "Заедно с теб", Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата "Усмихни се", Алианс на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички" и Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания също подкрепят забраната за пушене на обществени места и благодарят на правителството за решението тази забрана да остане.
Това се посочва в писмо до медиите с признателност за принципната позиция в министъра на здравеопазването Таня Андреева и на депутатите от здравната комисия в парламента.
Според изявлението на пациентските организации в пленарната зала са успели да надделеят отговорността и загрижеността на народните представители, надмогнали партийните пристрастия и гласували по съвест, отчитайки ефектите от тютюнопушенето върху здравето.
Миналата седмица със 76 гласа "за", 106 "против" и 8 въздържали се законопроектите, които предвиждаха забраната да отпадне, бяха отхвърлени още на първо четене. Предложените изменения допускаха цигарен дим в обособени самостоятелни помещения в заведенията за хранене и развлечения и напълно свободно пушене в игралните зали и в казината и заведенията с изцяло нощен режим на работа.
Веднага след като депутатите отхвърлиха текстовете за отмяна на забраната, гражданска инициатива "България без дим" и над 30 пациентски, здравни и природозащитни организации, обединени в коалицията "За живот без тютюнев дим" приветстваха с облекчение отказа на народните представители да либерализират забраната за тютюнопушене на обществени места.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД