Противозачатъчните предизвикват и неудобство

Противозачатъчните предизвикват и неудобствоПриемът на противозачатъчни медикаменти, колкото и съвременни и безопасни да са те, може да предизвика някои неудобства. Ето и най-често срещаните от тях.
Главоболие, замайване, болезнени и чувствителни гърди
Тези три странични ефекта са най-често срещани. Според специалисти няма повод за притеснение, тъй като това е нормална реакция от повишеното ниво на хормоните.
След преустановяване приема на медикамента, симптомите изчезват.
Гадене
За да се намали появата на гадене, се препоръчва приемът на контрацептивите да става по време на хранене. Ако те са под форма различна от таблетка, е добре да се направи консултация със специалист, който да смени контрацептива.
Намалено либидо
Не е нужно да се примирявате с този страничен ефект на противозачатъчните. Експерти съветват при наличието на понижено либидо да се смени предписания продукт.
Промени в настроението
Промените в настроението са почти неизменна част при приема на хормони или хормонална контрацепция. За разлика от другите симптоми, където може да се смени предписаното противозачатъчно, промените в настроението се наблюдават при все по-голяма гама от противозачатъчни.
Специалисти припомнят, че контрацептивите не се предписват само срещу нежелана бременност. Те могат да помогнат при акне, да облекчат спазми и подувания при тежка менструация и да подобрят регулярността на месечния цикъл.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД