Боровинкова закуска за отслабване

Боровинкова закуска за отслабванеБоровинките имат свойството да намаляват мастните клетки в организма до ¾, обясняват учени. Така че, желаещите да отслабнат биха могли да започнат да закусват боровинки.
Според експертите плодът не само „стопява“ мастните клетки, но и предотвратява образуването на нови. Така той се превръща в мощен съюзник в борбата със затлъстяването, което добива все по-големи размери навсякъде по света.
Вкусният плод съдържа високи нива полифеноли - група вещества с ползи за здравето. В предишни изследвания става ясно, че боровинките са суперхрана, заради свойствата им да предпазват от развитие на сърдечни болести и диабет тип 2.
Направените тестове разкриват, че полифенолите редуцират броя на мастните клетки в организма до 73% при големи дози и 27% при по-малки.
Като използват тъкан от лабораторни мишки, учените се опитват да разберат какъв е ефектът на полифенолите, съдържащи се в боровинките, в борбата срещу развитието на мастни клетки, с цел тяхното намаляване в тялото.
Авторът на проучването заявява, че откритията са обещаващи. Предстоят обаче изследвания с участието на доброволци, за да се разбере дали няма да се отчетат странични ефекти.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД