Инициатива „Бъдеще за младите лекари” помага на студентите-медици

Инициатива „Бъдеще за младите лекари”  помага на  студентите-медициДинамичните процеси на развитие на обществото през последните 20 години, изграждането на Европейското пространство за висше образование, което доведе до отваряне на работния пазар в ЕС, все по-силно засилващата се урбанизация, застаряването на кадрите в здравеопазването поставиха пред българското здравеопазване важни въпроси за решаване. Продължаването на следдипломното обучение в България се оказва по-трудно  отколкото в други страни. Губенето на всеки завършил студент е директна загуба за държавата, която е инвестирала голям финансов и времеви ресурс за обучението на всеки един магистър по медицина. 
Допълнено с много ниското заплащане на специализантите в България, се стигна до естествения отлив на млади лекари от страната.  За жалост липсата на перспектива, големият обществен натиск за една по-добра система на здравеопазване доведеха до демотивация на много лекари, с което и качеството на здравеопазването в България намалява.
За решаването на тези проблеми Асоциацията за развитие на медицинската общност (АРМО) и Асоциацията на студентите по медицина в България – София организират инициатива “Бъдеще за младите лекари”. До  21 юни всеки млад лекар, специализант, докторант или студент по медицина, може да сподели своите идеи, проблеми, предложения и истории, като изпрати email на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или попълни формата за връзка на http://armobg.org/iniciativa, където ще бъдат публикувани всички изпратени писма.
Вярваме, че тази инициатива може да прерасне в нещо голямо, от което всички да спечелят, както пациентите, така и лекарите. АРМО планира организирането на кръгла маса, на която всички тези писма да бъдат разгледани и на тази база да се излезе с общо становище, пишат до БЛС от Асоциацията.
„Здравна поща”, източник: БЛС

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД