Бързи и лесни начини за изгаряне на калории

Бързи и лесни начини за изгаряне на калорииНяма значение какво и колко ядете, а колко калории изразходвате, биха ви казали диетолозите. А ако искате да намалите теглото си, просто изгаряйте повече енергия, отколкото приетата храна ще генерира.
Ето 10 лесни начина да изгорите 100 калории повече:
Поиграйте навън заедно с децата
Ако прекарате с тях (и се включите в техните игри) само за 17 минути, изгарянето на 100-те калории ви е гарантирано. Освен това на децата най-вероятно ще ви хареса и трудно ще им откажете да сте с тях и по-дълго.
Не бързайте да си поръчате храна по телефона, а посветете половин час на нейното приготвяне
Изчислено е, че точно толкова време, прекарано в кухнята, е достатъчно да изразходите планираните калории. А ако храната, която си сготвите, е и нискокалорична, това ще е допълнителен бонус.
Разходете кучето за 20 минути рано сутринта
Не му се ядосвайте, че тича повече отколкото на вас ви се иска и се налага да го гоните. То всъщност ви помага по този начин.
Бъдете романтични
Половин час танци с половинката (дори те да са съвсем бавни) ще са достатъчни да се разделите със 100-те калории. Не само движенията, но и емоциите, горят енергия.
Отдайте се на своето хоби извън къщи
100 калории по-малко значат 15 минути в боулинга, 30 минути на поляната с фризбито или хвърчилото, 13 раздавания на картите и... 18 минути голф.
Срещнете се с приятели или роднини в мрежата
На пръв поглед изглежда невероятно, но е истина – половин час “тракане” по клавиатурата са равни именно на 100 изразходени калории.
Обърнете внимание на цветята и дома
20 минути, отдадени на тях всеки ден, са достатъчни за преследваната цел.
Измийте колата
Ако времето е достатъчно топло, за да не се налага да идете до автомивката, използвайте собствените си ръце. А и всяко време, прекарано на слънце, означава повече свеж въздух и няколко лъча повече.
Поправете това-онова по дрехите си
Половин час, прекаран в шиене или кърпене, е достатъчен за “магическото число 100”. Ако в това време, гледате и нещо любимо по телевизията, дори ще преизпълните “плана”.
Качвайте стълбите пеша
Поне веднъж на ден пропуснете асансьора. 20 минути на ден и целта е постигната.
„Здравна поща

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД