Единна регистрационна система заработи в МБАЛ Бургас

Единна регистрационна система заработи в МБАЛ БургасЕдинната регистрационна система за прием на пациенти вече заработи пробно в Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас. В края на миналата седмица бяха доставени необходимите четци и софтуер, който регистрира всеки постъпил в болницата пациент.
От 1 април приемът през системата става задължителен и е важно всеки постъпил да носи със себе си български личен документ. Това може да бъде лична карта или зелен паспорт, моряшки паспорт, удостоверение за пребиваване на граждани на Европейския съюз или карта за постоянно пребиваващ в Република България чужденец.
Ако документът е откраднат или изгубен, приемът ще става с удостоверение, издадено от Министерството на вътрешните работи, уточняват от лечебното заведение.
Системата е разработена по поръчка на Националната здравноосигурителна каса. Целта й да бъде завишен контролът при прием и изписване на пациенти в болниците.
Личният документ се чекира със специален четец и данните от него постъпват в системата. Това се случва два пъти – при приемането и при изписването. Данните постъпват в здравната каса в реално време, като процедурата ще отнема няколко секунди.
В МБАЛ Бургас вече има два поста за регистрация, като четецът и софтуерът в момента се тестват. До края нна месеца трябва да бъдат отстранени грешки и пропуски, ако има такива, както и да се обучи персоналът.
От 1 април касата няма да плаща на болниците за медицинските дейности, за които няма записи в регистрационната система.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД