Къде бъркаме, когато се къпем

Къде бъркаме, когато се къпемДългият горещ душ може да не носи толкова големи ползи, както много смятат. Начинът, по който се къпем, оказва влияние на здравето и красотата на кожата и косата. Къде можем да бъркаме, докато се къпем?
Прекарваме много време под душа
Стоенето под душа за прекалено дълго може да изсуши кожата и косата. Дерматолозите съветват минутите да не надвишават десет, тъй като топлата вода може да лиши кожата от естествените й мазнини.
Продължителното излагане на гореща вида може и да разшири кръвоносните съдове, което да доведе до поява на червени петна и обриви. Тази практика може да повиши и чувствителността на кожата, като по този начин могат да се утежнят вече съществуващи кожни проблеми като обрив и екзема.
Подсушаваме се с кърпата прекалено грубо
Специалистите препоръчват подсушаваме с кърпата да става с леко потупване на кожата, вместо да се трие, след което да се нанесе овлажнител върху нея. Продуктът трябва да се покрие както върху кожата, така и ноктите.
При подсушаването на косата с кърпа важи същото правило - не трябва да има триене или въртене, тъй като може да се стигне до накъсване на косъма.
Използваме много силни сапуни и ексфолианти
Препоръката на специалистите е да се използват продукти без парфюми, тъй като те съдържат химикали, дразнещи кожата. С ексфолиантите също трябва да се внимава, защото те могат да бъдат агресивни и да утежнят вече съществуващи кожни състояния.
На етикета на тези продукти трябва да се търси овлажнители, тъй като обикновените сапуни могат да изсушат и раздразнят кожата като „отмият“ естетвените й мазнини.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД