Авокадото контролира апетита и диабета

Авокадото контролира апетита и диабетаАвокадото е уникален плод, богат на множество жизненоважни витамини, минерали, който в същевременно е беден на захар, не съдържа натрий и холестерол. Последното разкритие за него, публикувано в сп. Nutrition Journal, показва, че подпомага процеса на отслабване при подлагане на режим за редуциране на теглото.
Изследователи от Hass Avocado Board споделят, че тези участници в проучването им, които консумират по половин сурово авокадо към обяда си по-рядко изпитват глад и нужда да похапнат три часа по-късно - 40%. При 28% от доброволците подобна липса на апетит се отчита за още по-дълъг период - в продължение на 5 часа.
Интересното, което констатират учените е, че при консумацията на авокадо на обяд въпреки че се повишава калорийния и въглехидратен прием, но не се покачва нивото на кръвна захар след храненето както обичайно се случва. Ясно е, че именно покачването на кръвната захар освобождава твърде много инсулин в кръвта, което пък от своя страна води до бързото й усвояване и поява на вълчи глад.
Прибавянето на авокадо към обяда ежедневно би могло да донесе ползи при контрола на диабета.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД