Краката - дом на повече от 100 вида гъбички

Краката - дом на повече от 100 вида гъбичкиГъбичките живеят по цялото ни тяло, но любимото им място определено са краката.
Всеки човек има около 200 разлчини вида гъбички, които колонизират нашите тела, като особено много има под ноктите и между пръстите. Когато броят им е неголям, те не представляват проблем, но при определени условия започват да се размножават. Други любими местообитания на гъбичките са дланите, мишниците и вътрешната страна на лакътната ямка, но при тях има между 18 и 32 вида гъбички.
Инфекцията на ноктите засяга около трима на всеки сто души, а симптомите включват удебеляване на ноктите и промяна на цвета им, като те могат да станат зелени, жълти, черни.
Атлетският крак, или т.нар. Tinea pedis, е много често срещано гъбично заболяване, което предизвиква лющене на кожата, зачервяваене, усещане за парене, и щипане, а понякога и подувания.
Повечето видове гъбички могат да съществуват по нашите тела без да предизвикват симптоми и да вредят на общото здравословно състояние. При понижаване на имунитета гъбичките веднага атакуват организма със своите неприятни проявления.
"Здравна поща", Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД