Дълбокият пилинг крие и опасности

 Дълбокият пилинг крие и опасностиПри дълбокия пилинг несъмнено се постига видимо подобряване на състоянието на кожата - тя става по-светла и по-чиста, изчезва и нежеланата пигментация. Но освен положителните ефекти, тази процедура може да доведе и до доста неприятни последствия.
За безопасен може да се смята само повърхностният пилинг, при който кожата не се травмира, но и ефектът на нейното изсветляване е минимален.
Пилингът със средна дълбочина засяга по-дълбоките слоеве от епидермиса, има по-силно изразено изсветляващо и почистващо действие, но той може да провокира засилване на пигментацията в бъдеще.
Дълбокият пилинг логично оказва най-агресивно въздействие върху кожата, но пък той способства за частичното разрушаване на меланоцитите, което води до появата на устойчива пигментация и след време - до редица евентуални усложнения.
Дерматолозите препоръчват да се ограничаваме само с процедурата на повърхностния и в редки случаи на средния пилинг. След процедурите трябва да се избягва излагането на слънце.
„Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД