Кои са най-точните „издайници” на възрастта?

Кинозвездата Моника Белучи не се страхува от възрастта, но едно добро бижу винаги помага срещу фините бръчици по шията и деколтетоИма някои части от тялото, които разкриват реалната възраст на жените. На първо място, това са ръцете. Особено при жените ръцете са едни от първите признаци на остаряване. Това се дължи на хормоналните промени, които водят до загуба на еластичност на кожата и загуба на обем на ръцете. Тези промени причиняват сбръчкване на кожата и по-голяма видимост на вените.
Заради мимиките и израженията на лицето, челото е едно от първите места на лицето, по което се развиват бръчки. Те могат да се намалят с употребата на продукти, съдържащи ретинол, който увеличава колагена, ексфолира мъртвата кожа и намалява видимостта на бръчките.
Очите са следващото най-забележимо място от тялото, показващо възрастта. Кожата около очите е по-тънка и образува бръчки заради навици като присвиване на очите, често усмихване и увреждане от слънцето. Повечето продукти за защита от слънцето не трябва да се нанасят до очите, но затова са създадени слънчевите очила, които освен че блокират преминаването на UV лъчите, намаляват необходимостта от присвиването им. С напредването на възрастта клепачите могат да увиснат, тъй като отслабват мускулите, които ги поддържат.
Това може да доведе до нежелани торбички под очите.
Шията също се нуждае от слънцезащита, но въпреки това използването на подобни продукти няма да предотврати всички признаци на стареене. Дори кожата на лицето да е гладка и изпъната, то тази на шията показва реалната възраст. С течение на годините кожата в тази област се отпуска и се появяват гънки под брадичката и горната част на шията. Причината е, че кожата на шията е по-тънка от тази на лицето. За да се предотврати това, доколкото е възможно, трябва да се нанасят същите продукти, които се поставят и на лицето.
Състоянието на лактите също може да се влоши по-бързо с течение на времето. Единственият начин, с който може да забави отпускането на кожата по лактите, е използването на овлажнител, който хем да предотвратява сухата кожа, хем да я поддържа стегната.
С напредването на възрастта тялото спира да произвежда пигментни клетки и в резултат косата посивява или побелява. Става по-тънка, чуплива и суха, а това може да доведе до косопад. Затова трябва да се взимат мерки за дълбоко подхранване и хидратиране на косата още на млади години.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД