Само 15% от българките искат второ дете

Само 15% от българките искат второ детеБългарката престана да ражда и е редно да потърсим причините за този факт, както и за другата важна тенденция – жените у нас да раждат във все по-късна възраст, когато опасностите за майката и плода са много повече. За това алармираха на пресконференция д-р Иван Костов, директор на Първа САГБАЛ „Св. София” и д-р Румен Велев, директор на  Втора САГБАЛ „Шейново” в столицата. Само 62 от 400 жени - малко над 15% анкетирани в болница „Св. София” са заявили, че планират втора бременност, което е повече от обезпокоително.
Планирането трябва да започне много рано, добре би било дори да има период на изчакване от 2-3 месечни цикъла, през които да се обърне специално внимание на храненето на бъдещите родители, тъй като е доказан факт, че то се отразява на детето – тази препоръка отправиха двамата специалисти към всички млади мъже и жени.
В друга анкета се посочва, че 46% вярват единствено на съветите на своя акушер-гинеколог по всички въпроси, свързани с бременността и раждането – хранене, прием на хранителни добавки, съблюдаване на определен специфичен режим. Радващото е, че преобладаващата част от анкетираните предпочитат съвет на специалист, а не се доверяват на онлайн реклами на добавки, което само доказва колко важно е да имаме добре подготвени акушер-гинеколози, посочиха д-р Костов и д-р Велев. Представена бе и една практика, която вече си пробива път и у нас – разкриването на кабинети за правилно хранене към АГ-болниците. С такъв кабинет вече разполага частната АГ болница „Надежда” в София.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД