Футболни легенди ритат в подкрепа на донорството

Футболни легенди ритат в подкрепа на донорствотоМинистерството на младежта и спорта, Изпълнителната агенция по трансплантация и Български съюз на трансплантираните организират 7-ми Национални игри за трансплантирани и диализирани. Състезанията са на 1, 2 и 3 май. Игрите са под патронажа на премиера Бойко Борисов и ще бъдат открити официално от съветника на министър Красен Кралев - Гошо Гинчев в 14 часа на 1 май в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.
Успоредно с игрите, от 9.30 до 13 часа, на базата на Национална спортна академия „Васил Левски“ ще се проведе футболен турнир в подкрепа на донорството, в който ще вземат участие отбори от България, Турция и Румъния. Тимовете са съставени от лекари трансплантолози, донори, реципиенти и професионални футболисти ветерани.
За България ще играят Гошо Гинчев, Георги Велинов, Методи Деянов, Адалберт Зафиров, Мартин Зафиров, Асен Букарев, Йордан Йорданов, Мартин Горанов, Павлин Михов (чернодробна трансплантация), Георги Корфонозов (бъбречна трансплантация), Никола Пирински (бъбречна трансплантация), Петър Пирински (дарил бъбрек на брат си), Владимир Ланзов (дарил черен дроб на сина си). Селекционер на отбора е Радослав Здравков.
Целта на турнира е чрез привличането на легендарни футболисти и изразяване на тяхната подкрепа към донорството, да се постигне промяна в обществената нагласа относно даряването на органи.
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД